"Acest proces de fuziune are in vedere pozitionarea noastra strategica in raport cu mediul economic, pentru a face cat mai bine fata provocarilor perioadei pe care o traversam, in vederea utilizarii resursele noastre la potentialul lor maxim, a administrarii mai eficiente a costurilor si armonizarii structurii organizationale cu cea a grupului", a declarat Florian Aldea, directorul general al HeidelbergCement Romania S.A.

La jumatatea acestui an, grupul german isi anunta intentia de a-si uni activitatea la nivel local sub un singur nume.

HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate din Romania, avand trei fabrici de ciment la Tasca (Neamt), Chiscadaga (Hunedoara) si Fieni (Dambovita), 19 statii de betoane, sapte cariere si sase balastiere de agregate.

Afacerile grupului HeidelbergCement in Romania au inregistrat in 2014 o cifra de afaceri cumulata in valoare de 185 de milioane de euro, in usoara crestere cu 4% a acestui indicator fata de 2013.

Citeste si:

Compania este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania, alocand proiectelor de pe piata locala peste 500 de milioane de euro.

La nivel de grup, HeidelbergCement are aproximativ 45.000 de angajati in peste 40 de tari.

Principalii concurenti ai HeidelbergCement Romania sunt Holcim si CRH (ex. Lafarge).