Papageorgiadis a explicat avantajele Romaniei in sectorul Bioenergiei si a lansat ideea de a crea o platforma de colaborare in cadrul AEBIOM intre toate tarile din zona Europei de Sud – Est. Alegerea lui Ilias Papageorgiadis in cadrul Consiliului de conducere AEBIOM confirma aprobarea ideilor respective. Mandatul lui are o durata de 2 ani.

Asociatia Europeana de Biomasa (AEBIOM) este organismul cel mai mare din Europa in sectorul Energiei Regenerabile, reprezentand aproximativ 500.000 de angajati, peste 60% din toata energia regenerabila si 10% din totalul energiei produse in Uniunea Europeana. Biomasa este singura tehnologie care transforma deseurile si resturile in energie termica ieftina pe care o ofera populatiei, mii de locuri de munca, un mediu inconjurator curat, independenta energetica si zeci de alte avantaje de care tarile europene beneficieaza deja.

In afara alegerii membrilor Consiliului de conducere, luni a fost reales Gustav Melin in functia de Presedinte AEBIOM (speaker in cadrul Inaugurarii ARBIO in 2014), iar Didzis Pelejs, in functia de Vice Presedinte (speaker in cadrul ARBIO Biomass & Biogas FORUM in 2015).