Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca a convenit preluarea unei participatii de 55% la compania Acerta Pharma, pentru 4 miliarde de dolari, care i-ar putea conferi acces la un nou medicament de tratare a cancerului de sange, relateaza Bloomberg.

Acerta este o companie de biotehnologie cu operatiuni in Olanda si California. AstraZeneca va plati in avans 2,5 miliarde de dolari si alte 1,5 miliarde de dolari atunci cand un medicament experimental al Acerta, acalabrutinib, va fi aprobat de autoritatile de reglementare, la sfarsitul lui 2018, potrivit Mediafax.

Acordul include optiuni prin care AstraZeneca va putea prelua restul actiunilor Acerta, pentru circa 3 miliarde de dolari. Directorul general al AstraZeneca, Pascal Soriot, cauta extinderea portofoliului de medicamente, dupa ce anul trecut a respins o oferta de preluare din partea grupului american Pfizer.

Medicamentul acalabrutinib, care concureaza produsul Imbruvica, al AbbVie, ar putea genera vanzari de peste 5 miliarde de dolari, potrivit AstraZeneca. Actiunile AstraZeneca au urcat cu 2,1% in urma informatiilor.

Citeste si:
OMV Petrom isi extinde prezenta Upstream in regiunea Marii Negre
OMV Petrom isi extinde...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
China testeaza un medicament anti-HIV contra noului coronavirus
Setari Cookie-uri