Carrefour anunta in mod oficial acordul de preluare a retelei de 86 de supermarket-uri Billa, detinute de nemtii de la Rewe. Realizarea acesti operatiuni ramane supusa aprobarii de catre Consiliul Concurentei, anunta gigantul francez.

"Repartizate pe intreg teritoriul romanesc, cele 86 de supermarketuri Billa Romania reprezinta o suprafata de vanzare totala de 83.000 de m2. Datorita acestei achizitii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din Romania, intarindu-si astfel oferta multiformat si mergand totodata mai aproape de clientii sai", precizeaza Carrefour.

Saptamana trecuta, WALL-STREET.RO anunta, potrivit unor surse din piata, ca retailerul german Billa, care opereaza 86 de magazine pe piata din Romania, este pregatit de un exit de pe plan local, urmand sa isi cedeze business-ul in schimbul a 100 de milioane de euro, cu conditia ca spatiile comerciale sa primeasca autorizatie PSI.

Conform datelor obtinute, in momentul de fata, fara autorizatie din partea autoritatilor de siguranta, valoarea totala a tranzactiei s-ar ridica la 75 de milioane de euro. Billa, retailer care se afla in momentul de fata in portofoliul grupului german Rewe si care mai detine in Romania lantul de magazine Penny Market, poarta negocieri cu francezii de la Carrefour inca din prima parte a acestui an, cand presa anunta o tranzactie iminenta intre nemti si francezi.

“Este o chestiune de saptamani, daca nu chiar zile pana cand aceasta tranzactie ar urma sa devina oficiala. Singurul impediment este acela al autorizatiilor PSI, care ar putea scadea pretul de tranzactie”, au declarat sursele citate de wall-street.ro.

Citeste si:
Carrefour reinvie comertul de alta data: produse vrac si sticle goale
Carrefour reinvie comertul de...

Autorizatia PSI face referire la protectia muncii in cadrul activitatii desfasurate in cadrul magazinelor si vizeaza securitatea si protectia in conformitate cu normele metodologice de aplicare a prevederilor in vigoare.

Billa detine 16 magazine in Capitala, in zonele Berceni, Titan – Nicolae Grigorescu, Drumul Taberei, Romana-Dorobanti si Floreasca – Barbu Vacarescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Penny inaugureaza un magazin in Bucuresti