Patru antreprenori portughezi au lansat o platforma online de programari medicale, cu care pariaza pe Romania, desi multi romani inca se trateaza "dupa ureche".

Serviciului online ConsultaClick, disponibil si in Brazilia, Portugalia si Spania, a fost fondat de oamenii de afaceri Ricardo Ribeiro, Ricardo Cravo, Jose Carlos Fonseca si Carlos Alves. In Romania, platforma a fost lansata in 2012, iar pana acum investitia a fost de 600.000 euro.

Cum functioneaza serviciul ConsultaClick

ConsultaClick are o baza cu peste 300 de clinici si spitale private, printre care Ponderas, Medas, Anima, Gral Medical si Bio Terra Med si peste 3.000 de medici si terapeuti inregistrati, la care clientii isi pot face programari in timp real. Programarile se pot face in functie de judet si de distanta pana la cel mai apropiat cabinet medical. Totodata, clientii pot alege o clinica, un cabinet medical sau un medic si in functie de preturi si ratingul medicului. ConsultaClick Romania are si oferte speciale pentru diverse tratamente.

Cum vad portughezii Romania: "Nu exista o traditie a preventiei"

Actionarii ConsultaClick sustin ca Romania are o infrastructura informatica de "foarte buna calitate" si este o tara cu oameni "extrem de deschisi" la nou si la noutatile din domeniul tehnologiei. Totusi, exista si nemultumiri in Romania. "Partea grea a misiunii ConsultaClick este legata de educatie, caci proiectul nostru este unul eminamente social. Un studiu pe care l-am facut in aceasta vara ne arata ca romanii se bucura atunci cand aud de existenta noastra, insa nefiind obisnuiti cu un astfel de sistem de programari medicale online, prefera sa mearga direct la clinici sau sa incerce sa se programeze telefonic direct la acestea. Suntem constienti de situatia pietei, de problemele ei economice si sociale si, cu toate acestea ne-am asumat faptul ca partea de educare va fi cea mai dificila. Si cand vorbim de educare a pietei, aceasta are foarte multe componente. De exemplu, nu exista o traditie a preventiei. Oamenii prefera sa mearga la medic doar cand problema se agraveaza. Din pacate cei mai multi se trateaza inca dupa ureche - apeleaza la recomandari de pe diverse forumuri, la sfatul prietenilor si rudelor, la recomandarea farmacistei pe care o cunosc etc. Si tot din pacate multi ajung la medic atunci cand este prea tarziu", explica antreprenorii.

Pana in acest moment, prin intermediul platformei ConsultaClick s-au efectuat peste 30.000 de programari medicale. Pe primul loc se afla specializarea cardiologie, urmata de obstetrica-ginecologie, imagistica si radiologie, analize medicale, stomatologie, oncologie, terapii alternative, pediatrie, recuperare medicala.

In Romania, ConsultaClick a avut in 2014 o cifra de afaceri de 40.360 lei si o pierdere neta de 216.268 lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, insa actionarii portughezi estimeaza ca vor ajunge la break even in 2016. Dintre cele 4 tari, Romania se afla pe locul 3 ca venituri, Brazilia pe primul loc, iar Portugalia pe ultimul loc.

ConsultaClick Romania are 12 angajati, carora li se adauga colaboratori pentru proiecte specifice. Firma are si un call center, in care lucreaza doua persoane full time si doua persoane ca back-up.

Sursa foto: Melpomene/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri