TCH, infiintata in anul 2014, face parte din grupul italian Palladio Finanziaria Spa care are principale activitati in domeniul financiar, industria chimica, alimentara sau agricultura, scrie Mediafax.

Cogeme este prezenta in Romania din anul 2005, cand a deschis o fabrica la Micesti, langa Pitesti.
Cogeme Set Romania fabrica componente care se monteaza pe sistemele de alimentare cu injectie si pe motoare diesel si benzina, iar principalii parteneri ai companiei sunt Honeywell Garret, Magneti Marelli, Bosch Diesel Systems si Continental Siemens.

In 2014, Cogeme a avut o cifra de afaceri de 127 de milioane de lei, un profit net de 12,8 milioane lei si 239 de angajati. Cogeme Italia se afla in lichidare judiciara din mai 2014, iar in octombrie 2015 TCH a preluat operatiunile companiei italiene din Romania si India. Cogeme mai detinea o fabrica in Brazilia.

TCH va plati in total pentru achizitia celor doua fabrici 23,5 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane de euro in octombrie 2015, iar restul in 21 de rate lunare a cate cate un milion de euro fiecare. In conformitate cu prevederile Legii concurentei, operatiunea este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.