Concurenta a amendat companiile Intercomfilm si Hollywood Multiplex, pentru fixarea preturilor

Consiliul Concurentei a amendat companiile Intercomfilm Distribution si Hollywood Multiplex Operations cu un total de 107.571 lei (37.000 de euro) pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale pe piata exploatarii de filme in cinematografe.

Cele doua companii au recunoscut ca au incalcat legea si au beneficiat de reducerea cuantumului amenzilor. Intercomfilm Distribution a fost sanctionata cu 7.675 lei, iar Hollywood Multiplex Operations cu 99.896 lei, scrie Mediafax.

In urma unei investigatii declansate in iunie 2013, Consiliul Concurentei a constatat ca cele doua companii au fixat pretul de revanzare, contractul de exploatare a filmelor incheiat intre acestea continand o clauza expresa care prevedea ca "Pretul minim de intrare la spectacolele de cinema va fi stabilit de comun acord".

Conform prevederilor din domeniul concurentei, o intelegere intre un furnizor si un distribuitor pentru a stabili pretul la care urmeaza sa-si revanda produsele (resale price maintenance) reprezinta o practica anticoncurentiala. In urma unei intelegeri de acest tip, consumatorii sunt afectati direct, neputand beneficia de preturi mai mici deoarece distribuitorul nu poate reduce preturile sub cele stabilite cu furnizorul.

Citeste si:
Cati bani fac cele mai mari cinci cinematografe din Romania
Cati bani fac cinematografele...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri