AB InBev a vandut obligatiuni de 46 miliarde de dolari pentru preluarea SABMiller

Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producator de bere la nivel mondial, a vandut obligatiuni in valoare de 46 de miliarde de dolari, in ceea ce ar putea deveni cea mai mare emisiune efectuata de o companie, pentru finantarea preluarii SABMiller, relateaza Bloomberg.

AB InBev a primit oferte record, de 110 miliarde de dolari, din partea investitorilor, ceea ce i-a permis sa reduca randamentele suficient pentru a obtine reducerea cu circa 100 de milioane de dolari a costurilor anuale din dobanzi, potrivit unei persoane apropiate situatiei si a datelor Bloomberg , conform Mediafax.

Compania belgiana ar mai putea atrage finantare si in alte monede, astfel ca emisiunea de obligatiuni ar putea depasi suma de 49 de miliarde de dolari obtinuta de Verizon Communications in urma cu doi ani, care a fost cea mai mare vanzare de obligatiuni efectuata vreodata de o companie.

"A fost un interes extraordinar pentru obligatiuni, iar spread-urile au scazut. Este o companie de consum de inalta calitate, interesul este foarte mare", a spus Donald Ellenberger, director la compania Federated Investors in Pittsburgh.

AB InBev a convenit in octombrie preluarea producatorului britanic de bere SABMiller, pe locul al doilea in lume, pentru circa 110 miliarde de dolari, iar compania nou formata ar produce una din trei beri la nivel mondial.In cadrul tranzactiei, marcile de bere Peroni si Grolsch, detinute de SABMiller, vor fi vandute.

Citeste si:
Scădere de peste 7% în piața românească de bere
Scădere de peste 7% în piața...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Compania belgiana a imprumutat 75 de miliarde de dolari pentru finantarea preluarii SABMiller.
Grupul nou format ar fi pe primul sau al doilea loc pe 24 din cele mai mari 30 de piete ale berii la nivel mondial, considera analistii.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga

Sursa foto: Valentyn Volkov / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri