Grupul american General Electric (GE) a convenit vanzarea diviziei de electrocasnice companiei chineze Haier Group, pentru 5,4 miliarde de dolari, relateaza Reuters, conform Mediafax.

Achizitia este facuta de Qingdao Haier, o companie listata la bursa din Shanghai la care grupul Haier detine o participatie de 41%.
Haier si General Electric vor colabora totodata la nivel global, pentru extinderea operatiunilor in domeniul echipamentelor pentru ingrijirea sanatatii si in alte sectoare industriale, se arata intr-un comunicat al companiei din China.

Acordul, care va genera pentru General Electric un castig dupa taxe de circa 20 de centi pe actiune, la pretul inregistrat la inchiderea tranzactiilor de joi, evalueaza divizia de electrocasnice a GE la de 10 ori profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare din ultimele 12 luni.

GE anticipeaza ca efectul castigului obtinut din tranzactie va fi anulat de masurile de restructurare din 2016.Haier va continua sa foloseasca brandul diviziei GE Appliances, iar sediul central al operatiunilor va fi mentinut la Louisville.

Sursa foto: Gts / Shutterstock