Afacerile AdePlast isi pierd avantul din ultimii ani. Business-ul lui Marcel Barbut urca la 69 mil. euro

AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii de pe plan local, companie condusa de catre omul de afaceri Marcel Barbut, a consemnat o crestere de sub 2% a rulajului in cursul anului trecut, o evolutie mult sub cresterile din anii precedenti cand afacerea genera un plus de cel putin 20% la business-ul antreprenorului roman.

Conform datelor companiei, AdePlast a raportat in cursul anului trecut afaceri de 305,7 milioane de lei (circa 69 mil. euro) si un profit de 13 milioane de lei (2,9 mil. euro), in usoara crestere fata de valoarea din 2014, marcand o evolutie a business-ului de numai 1,75%.

“Diferenta fata de cresterea pe diviziile de productie s-a inregistrat deoarece in 2015 am fost nevoiti sa renuntam la comercializarea de polisitiren extrudat (XPS), pe care nu-l produceam in fabricile noastre. Desi era un business cu un rulaj bun, a devenit nerentabil din punct de vedere al resurselor implicate. In plus, strategic vorbind, am concentrat toate resursele companiei pe productia proprie. Astfel, diviziile interne au reusit sa recupereze destul de bine cifrele pe care le inregistram in trecut din XPS”, a declarat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.

“Era pretului mic in piata a apus. Constructorii si beneficiarii au inteles acest lucru”

Anul 2015 a adus o crestere de peste 5% pe toate diviziile de productie ale companiei AdePlast. Cea mai mare crestere s-a inregistrat la productia de polistiren, unde a fost atins un record de 980.000 de metri cubi.

Citeste si:
Adeplast a fost vandut catre grupul elvetian Sika AG
Adeplast a fost vandut catre...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

“In 2016 vom depasi cu siguranta 1 milion de metri cubi. Interesant fiind faptul ca firmele din constructii si beneficiarii finali se concentreaza din ce in ce mai mult pe produse de calitate, in detrimentul pretului cel mai mic. Asta se vede si in vanzarile noastre, unde avem cresteri masive inregistrate la polistirenul EPS 80 + si scaderi pe segmentul EPS 50. Este semnul ca in constructii era pretului cel mai mic a apus. (…) Acum a venit, in sfarsit, momentul calitatii. Acesta este si semnalul pe care il vor primi partenerii nostri de afaceri. Din semnalele primite pana acum de la parteneri este posibil ca in 2016 sa crestem cu cel putin 5%. Insa evolutia pozitiva anuntata in constructii ne poate duce si la un avans cu doua cifre, al cifrei de afaceri”, a mai declarat Marcel Barbut, proprietar AdePlast.

AdePlast este unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, cu activitate atat in ceea ce priveste productia de adezivi, polistiren, dar si vopsele. AdePlast detine trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman.

Principalii concurenti ai AdePlast la nivel local sunt Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv.

Citeste si:
Previziuni sumbre: preturile apartamentelor vor creste cu 20% in...
Avertismentul dezvoltatorilor...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri