RC2 isi evalueaza participatia de 25% la Albalact la 17 milioane euro

Compania de investitii Reconstruction Capital II Ltd (RC2), anunta ca a incheiat un accord sa isi vanda participatia de 25,4% la Albalact catre Lactalis. Albalact Alba Iulia a anuntat joi ca a incheiat un acord cu grupul francez Lactalis in privinta vanzarii companiei.

RC2 isi evalueaza participatia in Albalact la 75,5 milioane de lei (16,7 milioane de euro), a anuntat compania intr-un comunicat.

RC2 a fost fondata de Ion Florescu in anul 2005, iar pe langa participatia la Albalact, mai detine 40% din producatorul local de lacuri si vopsele Policolor, 63% din complexul hotelier Zenith din statiunea Mamaia si 92% din actiunile companiei de servicii financiare Top Factoring.

Familia Florescu, rezidenta in Londra, detine 49% din RC2. Albalact Alba Iulia a anuntat joi ca a incheiat un acord cu grupul francez Lactalis in privinta vanzarii companiei. Albalact a precizat ca pretul pe actiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane de lei a datoriei nete ajustate, care era la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut de 118,2 milioane de lei.

Din acest calcul ar reiesi un pret pe actiune de 0,4543 lei, care include o prima de aproximativ 37% la pretul de inchidere de tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti la 27 ianuarie 2016. Pretul final pe actiune va fi anuntat insa la o data ulterioara.

Citeste si:
De vorba cu investitorul discret implicat in companii romanesti de top
Romania, vazuta prin ochii...

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar romanesc din industria laptelui si fost infiintata in 1971. Compania comercializeaza produse sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact si Poiana Florilor si detine 99% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din societatea de logistica Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei entitati.

Lactalis, care detine in Romania produse Dorna, este una dintre cele mai mari companii din industria procesarii laptelui, din lume, detinand multe branduri internationale precum President, Parmalat sau Galbani. Grupul are in prezent 75.000 de salariati si detine peste 200 de fabrici localizate in 43 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri