#RomaniaProfesionista are nevoie sa isi accepte greselile din trecut

Catalina Dragomir, CEO al Vestas CEU Romania, crede ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care Romania trebuie sa le faca este sa isi accepte greselile din trecut. In Romania, turbinele Vestas echipeaza parcuri eoliene cu o capacitate instalata cumulata de 450 MW.

Pe langa asta, pentru a reusi sa treaca printr-o reforma reala, #RomaniaProfesionista mai trebuie sa atraga persoane calificate in sistem. "Printre cele mai importante trei schimbari absolut necesare ca Romania sa treaca printr-o reforma reala se numara acceptarea greselilor din trecut, dorinta de a implementa principii de piata prin asumarea consecintelor politice, cooptarea profesionistilor in sistem”, a declarat Dragomir.

Dragomir se afla la conducerea Vestas Romania din 2010, iar aprilie 2015 ocupa si pozitia de presedinte al Consiliului Director al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (RWEA).

Din RWEA fac parte producatori de energie eoliana, dezvoltatori de parcuri eoliene, producatori de echipamente, case de avocatura, banci, institute de consultanta, constructori, transportatori si companii de asigurare.

Vestas CEU Romania este o subsidiara a producatorului danez de turbine eoliene Vestas, unul dintre primii jucatori din lume pe aceasta piata. Grupul danez are peste 20.000 de angajati, dintre care 40 in Romania. La nivel global, grupul a instalat 43.000 de turbine eoliene in 66 de tari. In Romania, turbinele Vestas echipeaza parcuri eoliene cu o capacitate instalata cumulata de 450 MW.

Citeste si:
Ikea preia parcurile eoliene Vestas din Romania
Ikea preia parcurile eoliene...

In privinta industriei energetice, Dragomir afirma ca este nevoie de „viziune pe termen lung, continuitate, coerenta”.

La nivelul anului trecut, in Romania erau functionale 1.200 de turbine eoliene instalate in 75 de parcuri eoliene. Investitiile in generarea electricitatii din surse eoliene au totalizat 5 miliarde de euro in Romania, dar in ultimii ani sunt aproape nule, din cauza deciziilor autoritatilor de diminuare a sprijinului pentru energia alternativa.

Sursa foto: Vestas

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri