Compania OMV Petrom a finalizat campania de explorare a perimetrelor pe care le are concesionate in Marea Neagra. Decizia finala de a investi in exploatarea acestor perimetre va fi adoptata in aproximativ doi ani, daca va putea fi dovedita viabilitatea lor comerciala.

Compania si partenerul sau ExxonMobil au investit in Marea Neagra 1,5 miliarde de dolari incepana din 2008 in explorarea Marii Negre. Pana acum, cele doua companii au forat sapte sonde, iar cele mai multe dintre ele au "intalnit acumulari de gaze", potrivit raportului financiar al OMV Petrom aferent anului 2015.

"Am incheiat cu succes cea mai mare campanie de explorare in Marea Neagra, alaturi de Exxon. Privim cu incredre la viitor", a declarat intr-o conferinta de presa Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom. De altfel, compania a anuntat in 2012 ca a facut o descoperire semnificativa de gaze naturale in Marea Neagra, cuprinsa intre 42 si 84 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

"Suntem angajati intr-un efort continuu pentru a mentine compania(...) si a-i permite sa isi exploateze tot potentialul", a adaugat Gheorghe.

Pentru acest an, compania estimeaza o scade cu 4% a productiei si va continua sa isi eficientizee costurile. Anul trecut, OMV Petrom costurile operationale ale companiei au fost diminuate cu 500 milioane de lei fata de anul 2014, aceasta operatiune incluzand si inchiderea a 350 de sonde din cele peste 7.500 din portofoliul companiei.

"Am scazut cheltuielile cu trainingul angajatilor, am redus masiv costurile cu consultantii", a exemplificat Gheorghe. Eficientizarea costurilor va continua si in 2016, pentru ca OMV Petrom sa poata raspunde provocarilorreate de pretul scazut al titeiului.

In ciuda pierderilor de 690 milioane de lei in 2015, compania a investit anul trcut 3,9 miliarde de lei (0,8 miliarde de euro), si va aloca si in 2016 o suma similara (0,7-0,8 miliarde de euro).

Sursa foto: ded pixto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri