"Noi cautam proiecte mai mici de explorare, vrem sa participam la licitatii aici in Europa, ne uitam peste tot, in Croatia, Muntenegru, Bulgaria, toate in zone offshore, dar si in tari din zona Marii Caspice. Important este sa fie un cadru fiscal atractiv. De exemplu, am incercat in nordul Irakului, insa conditiile nu ne-au fost tocmai avantajoase. Ar fi trebuit sa ne asociem cu o firma de acolo, doar ca investitori, si sa mai si cedam o parte din profit statului. Asa ca am renuntat. Ne uitam insa cu interes la posibilitatea de a intra in perimetre din Marea Neagra", au declarat surse din Romgaz, conform Mediafax.

Compania a anuntat, miercuri, ca alaturi de partenerii Lukoil si PanAtlantic Petroleum intentioneaza sa renunte la perimetrul EX29 EST Rapsodia din Marea Neagra, dupa ce explorarea pentru petrol si gaze nu s-a soldat cu rezultate care sa justifice continuarea operatiunilor.

Profitul Romgaz a scazut anul trecut cu 16%, la 1,18 miliarde de lei (265,7 milioane euro), temperaturile mai ridicate din timpul iernii si cererea mai mica din industria chimica reducand livrarile de gaze naturale . Afacerile companiei au consemnat un declin de 9,8% fata de 2014, la 4,05 miliarde lei.

Romgaz este controlat de statul roman, cu o participatie de 70%.

Sursa foto: noomcpkstic / Shutterstock