Alstom construieste o fabrica de trenuri in Africa de Sud

Grupul Alstom a inceput constructia unei fabrici de trenuri pentru transport suburban in Africa de Sud. Fabrica va avea o suprafata de 60.000 de metri patrati, iar primul tren va fi pus pe sine la sfarsitul anului 2017.

Lucrarile de constructie vor dura 18 luni, iar cele 580 de trenuri (3.480 de vagoane) care vor fi construite vor fi livrate, in urmatorii zece ani, Agentiei de Transport Feroviar de Calatori din Africa de Sud. In unitatea de productie vor fi angajate 1.500 de persoane.

”Noua fabrica va impulsiona revitalizarea industriei feroviare din Africa de Sud”, a declarat intr-un comunicat Henri Poupart-Lafarge, presedinte si CEO al Alstom.

Alstom este prezent in Africa de Sud de multi ani, iar in octombrie 2013 a obtinut cel mai mare contract din istoria grupul francez, in valoare de aproximativ 4 miliarde de euro.

In anul financiar 2014-2015, Alstom a inregistrat vanzari de 6,2 miliarde de euro si comenzi in valoare de 10 miliarde de euro. Cu sediul principal in Franta, Alstom este prezent in peste 60 de tari si are 32.000 de angajati.

Citeste si:
Alstom anunță finalizarea proiectului de electrificare feroviară...
Alstom anunță finalizarea...

Grupul Alsom este prezent pe piata din Romania din 1994. Dupa ce grupul Alstom si-a vandut catre americanii de la GE diviziile de energie, in 2014, compania a ramas in Romania doar cu o firma, Alstom Transport, cu care in 2014 a avut o cifra de afaceri de aproape 531 milioane de lei si un profit net de 12,1 milioane de lei.

Valoarea contractelor pe care Alstom le are in derulare in Romania este de 230 milioane de euro, exceptand acordul de mentenanta a metroului bucurestean, evaluat la 240 milioane de euro pentru o perioada de 15 ani. Compania are in Romania 500 de angajati.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri