Compania Prolyte Products, parte a Prolyte Group din Olanda, specializat in realizarea de structuri usoare din aluminiu destinate organizarii de evenimente publice, a inaugurat o noua fabrica la Piatra-Olt, judetul Olt, construita cu ajutorul finantarii de 16 milioane de lei obtinute de la EximBank.

Investitia totala pentru noua unitate de productie depaseste 18 milioane de lei si a fost realizata in cadrul unui proiect co-finantat din fonduri europene, cu sustinerea EximBank. Constructia fabricii, ce se intinde pe o suprafata de 5.000 metri patrati si care va genera pana la 500 de locuri de munca, a demarat in vara anului trecut.

”Finantarea de peste 16 milioane de lei acordata pentru fabrica de la Piatra-Olt completeaza paleta zonelor de acoperite de colaborarea noastra, de la derularea operatiunilor zilnice, dezvoltarea societatii si a activitatii sale de export, pana la atragerea de fonduri europene. Credem ca acest parteneriat confirma inca o data preocuparea noastra strategica de a construi o relatie solida cu mediul de afaceri si arata ca EximBank este suficient de flexibila pentru a se adapta pietei, asa cum a facut-o in ultimii ani, devenind un partener financiar preferat de business”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Aceasta este cea de-a doua fabrica pe care Prolyte Group o deschide in Romania, dupa cea de la Slatina, unde lucreaza 150 de persoane si care produce structuri usoare din aluminiu destinate organizarii de evenimente publice. Fabrica Prolyte Group de la Slatina este de altfel cea care a livrat scenele si tot decorul metalic al spectacolului Eurovision 2014, precum si pe cele ale concertelor sustinute la Bucuresti de Andre Rieu si Robbie Williams.

Extinderea capacitatii de productie din Romania este parte a strategiei Prolyte Group de a-si transfera treptat productia din Olanda in tara noastra. ”Deschiderea acestei noi fabrici este faza finala si cea mai importanta a planului de relocare a productiei, care ne va permite sa continuam extinderea si sa ne consolidam pozitia de lider pe piata globala in domeniul in care activam” a spus Lambert Bouwmeester, Prolyte Group CEO.

Citeste si:
Envision Group va băga 2 miliarde într-o fabrică de baterii pentru...
Envision Group va construi o...

EximBank, detinuta de stat, are ca principale servicii finantarea, garantarea si asigurarea, obiectivul institutiei de credit fiind sa sustina activitatea exportatorilor, a IMM-urilor si companiilor cu proiecte in domenii prioritare pentru economie, in special a celor care contribuie la absorbtia de fonduri europene. BAnul trecut, EximBank a obtinut un profit de 46,6 milioane lei, in timp ce expunerea totala a urcat la 4,7 miliarde de lei, de la 4,5 miliarde de lei anul anterior. In primele noua luni din acest an profitul net s-a situat la 55 de milioane de lei, in urcare cu 58% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Infiintata in 1991 sub denumirea de Prolyte Products BV, compania si-a inceput productia in Romania ca SC Lite Structures-Ro SRL. Din 2010 a devenit parte a Prolyte Group, rezultat al fuziunii la nivel international a companiilor Prolyte Group BV si Lite Structures Holding. Prolyte Group este unul dintre cei mai mari producatori de schele de aluminiu, scene si solutii structurale din aluminiu. Cu sediul central la Leek, Olanda, un depozit principal in Germania si o unitate de productie in Romania, Prolyte detine o pozitie solida pe piata globala deservind clienti din intreaga lume.

Sursa foto: Mediafax Foto

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri