KMG International: DIICOT nu ne poate acuza pentru faptele lui Patriciu

KMG International nu poate fi acuzat pentru faptele fostului proprietar, Dinu Patriciu. Compania, controlata de grupul kazah KazMunayGas, a facut aceasta precizare la cinci zile dupa ce Daniel Horodniceanu, seful DIICOT, a spus ca „luna viitoare” Directia pe care o conduce va inregistra „progrese” intr-un dosar in care este cercetat KMG International.

"Niciuna dintre faptele sau omisiunile fostului actionar majoritar sau ale conducerii The Rompetrol Group NV nu pot cadea in responsabilitatea managementului si a angajatilor de dupa anul 2009 ai grupului, denumit in prezent KMG International”, potrivit companiei.

KazMunayGas a achizitionat in 2007 un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV, iar doi ani mai tarziu a preluat conducerea executiva a grupului, dupa ce si-a trecut in portofoliu si restul de 25% din actiunile companiei infiintate si conduse de Dinu Patriciu, acum decedat.

Atentie la cuvinte

Horodniceanu afirma, saptamana trecuta, ca dosarul Rompetrol are 3.100 de volume, iar procurorii lucreaza “intens”, astfel incat in perioada urmatoare vor fi inregistrate progrese. Totodata, DIICOT se asteapta ca, in cazul acestui dosar, sa aiba loc o schimbare de incadrare juridica si “o extindere”.

Seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) s-a ferit sa emita o suma in legatura cu prejidiciul din acest dosar, afirmand insa ca este unul "impresionant".

Citeste si:
Rompetrol, 12 noi stații deschise în primele 4 luni
Rompetrol, 12 noi stații...

Potrivit KMG International, KazMunayGaz a facut in Romania investitii in valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari incepand din 2007, iar pana in 2014 a contribuit la bugetul de stat al Romaniei cu peste 12 miliarde de dolari.

Din acest motiv, reprezentantii KMG International solicita oficialilor romani sa fie mai atenti in ce priveste termenii pe care ii utilizeaza, astfel incat opinia publica sa fie correct informata.

"Ne asteptam ca in viitor inalti oficiali ai statului roman sa delimiteze si sa defineasca cu mai multa precizie scopul si aria investigatiilor referitoare la evenimente petrecute inaintea prezentei KazMunayGas in Romania. Astfel, opinia publica va fi corect informata, iar ambiguitatile care pot genera riscuri reputationale vor fi evitate”, potrivit KMG International.

Pachetul majoritar de actiuni al KMG International ar putea sa treaca in proprietatea China Energy Company Limited. Compania chineza a preluat deja controlul Dyneff, subsidiara a KMG International cu operatiuni de stocare di distributie a carburantilor nin sudul Frantei si nordul Spaniei.

Citeste si:
Românii vor putea retrage până la 200 lei în stațiile Rompetrol
Rompetrol lansează serviciul...

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri