#RomaniaProfesionista se va schimba cand cetatenii ei vor reveni din strainatate

Pe langa autostrazi, legi care sa nu se modifice odata la 5 minute si o reforma a invatamantului, schimbarea Romaniei se va produce atunci cand cetatenii ei, care acum lucreaza in strainatate, vor fi convinsi sa se intoarca sa lucreze aici, crede Herve de Froment, CEO al Nestle Romania.

“Sistemul de educatie trebuie imbunatatit. Aveti oameni foarte buni, dar care au plecat din tara. Aduceti-i inapoi. Asta va schimba Romania”, a afirmat Froment.

In opinia sefului Nestle Romania, dezvoltarea infrastructurii este necesara daca Romania vrea sa exporte. De asemenea, exporturile pot creste daca piata locala va fi mai puternica, asa cum e cea poloneza.

“Daca vrem sa exportam, trebuie sa avem o piata locala foarte puternica. Va trebuie o baza solida. De exemplu, Polonia are o piata interna puternica, iar Romania ar trebui sa fie ca ea. Trebuie sa dezvoltam piata locala”, a adaugat Froment.

Nu in ultimul rand, stabilitatea fiscala si legislativa sunt alte conditii pentru ca Romania sa treaca la o alta etapa de dezvoltare.

Citeste si:
Nestlé lansează pe piața de cafea din România noua gamă de produse...
Nestlé lansează pe piața de...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

“Marea problema in Romania este ca se schimba legile prea des. Companiile au nevoie de vizibilitate in viitor din acest punct de vedere. Daca atingi legile la fiecare 5 minute…”, a spus Froment.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri