Compania are in plan sa ofere acoperire in 224 de orase prin noua retea si sa isi vanda serviciile ”engross” catre operatorii telecom care se declara interesati, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Enel a mai anuntat ca boardul companiei este in discutii in vederea unor parteneriate cu Vodafone si Telecomunicazioni, dar ca este deschis sa incheie contracte cu orice operator. Accesul la reteaua Enel ar creste viteza de Internet pentru rivalii Telecom Italia, principalul jucator in piata telecom din Italia.

Cererea pentru Internet rapid a crescut puternic, in conditiile in care consumatorii folosesc din ce in ce mai mult serviciile online pentru a viziona filme, seriale si evenimente sportive. Enel va folosi infrastructura precum cabluri de transmisie si cabinele electrice pentru a sustine cablurile de fibra optica, conform unor surse citate de Bloomberg.

Actiunile Enel au crescut miercuri cu 1,1%, ceea ce a dus valoarea de piata a companiei la 31,1 miliarde de euro. Telecom Italia a scazut cu 0,8%, la o valoare de piata e 19,1 miliarde de euro.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro