”Este clar ca producatorii de energie regenerabila s-au asteptat la altceva, poate unii au si pierderi, e clar ca au fost loviti, nu o sa ajunga niciodata unde sperau“, a spus Andreea Vlad. In Romania se vand anual circa 52 de terawati, iar in ceea ce priveste pretul unui megawatt, Andreea Vlad crede ca pana la sfarsitul anului se va pastra la 150 de lei, scrie Mediafax.

KDF Energy este specializata pe zona de tranzactionare a energiei si certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si cumpara si vinde energie atat la consumatorii finali, cat si la extern prin intermediul altor traderi. Compania are in plan intrarea pe piata din Serbia, unde asteapta licenta.„Va fi o piata noua, Serbia are hidro in procent foarte mare“.

In momentul de fata, KDF Energy isi ia 95% din energie din Romania. „Cea mai mare suferinta este lipsa unui broker.“, a mai spus Andreea Vlad. La jumatatea anului 2013, statul a modificat schema de sprijin pentru energie regenerabila, schema care pana la acel moment era printre cele mai generoase la nivel european. Guvernul a decis la acel moment ca o parte din sprijinul acordat proiectelor deja in functiune sa fie amanat pentru perioada 2017-2020.