Reteaua de farmacii Dona, un business antreprenorial romanesc dezvoltat de omul de afaceri Eugen Banciu, a inregistrat anul trecut o crestere de 13% fata de 2014, potrivit informatiilor transmise de companie.

„In primele sase luni ale anului trecut, cifra de afaceri a lantului de farmacii Dona a fost de 460 mil. lei, iar in ultimele sase luni ale aceluiasi an a atins valoarea de 414 mil. lei, cu circa 10% mai putin decat in primul semestru, in conditiile reducerii preturilor la medicamente de la 1 iulie 2015, conform deciziilor autoritatilor, scrie Mediafax.

In 2015, cifra de afaceri a retelei Dona a fost de 874 de mil. de lei, in crestere cu 13% fata de valoarea din 2014“, a spus Eugen Banciu. Reteaua de farmacii a avut o „crestere remarcabila in termeni de numar de clienti, cantitati si volume vandute”. Astfel, in pofida pastrarii pretului minim la medicamente, Banciu se asteapta ca in primul semestru al acestui an businessul de retail cu medicamente al Dona, retea care cuprinde 270 de farmacii in prezent, sa depaseasca cifra de afaceri din primul semestru al anului trecut.

„Vrem sa achizitionam anual circa 30 de licente de farmacie si sa le inauguram sub numele Dona in urmatoarele sase luni. In 2015 am deschis 18 farmacii noi, iar de la inceputul anului pana in prezent am inaugurat zece. Pana la finele anului vom mai deschide 20-25 de farmacii, bugetul de investitii pentru anul in curs fiind de 27,8 mil. lei.“

Anul 2016 a venit cu schimbari pentru Dona, Eugen Banciu, actionar majoritar al Dona, revenind la conducerea grupului dupa ce in ultimii patru ani a lasat businessul in mainile lui Ovidiu Wencz. Astfel, de la 1 februarie Banciu a devenit atat presedinte al consiliului de administratie al grupului de firme Dona, cat si director general al Siepcofar SA si Farmacia Dona SRL. Reteaua de farmacii are in prezent 2.300 de angajati, din care 50% sunt absolventi de studii superioare ai facultatilor de farmacie, iar 35% sunt asistenti de farmacie.

Citeste si:
Program non-stop de sarbatori pentru 13 farmacii DONA
Program non-stop de sarbatori...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Asteptarile si provocarile mediului de afaceri in anul 2020