Mihaela de Poix, S.E.R.V.E: Nu stiu ce merit are #RomaniaProfesionista pentru calitatea IT- istilor. Educatia, prioritara

Una dintre cele mai mari probleme ale Romaniei in momentul de fata este lipsa fortei de personal calificat, este de parere Mihaela Tyrel de Poix. Proprietara producatorului de vin S.E.R.V.E. considera ca lipsa de meserii isi are rezolvarea in reformarea educatiei, care ar trebui sa pregateasca oamenii pentru domeniul muncii.

“Este condamnabil pentru o tara sa nu se ocupe de educatia generatiilor viitoare. Din fericire, efectele nu sunt atat de dramatice pe cat ar fi putut fi, dar asta nu se datoreaza organizarii autoritatilor, ci calitatii oamenilor si accesului la informatii”, a declarat Mihaela de Poix.

Proprietara S.E.R.V.E crede ca mediul de business romanesc si administratia locala au de suferit de pe urma faptului ca sistemul de educatie nu pregateste suficient oamenii. “Nu stiu ce merit are statul roman in faptul ca Romania este cautata pentru calitatea IT-istilor. Romanii sunt autodidacti si este pacat sa se piarda aceasta materie prima”, a continuat antreprenoarea, facand referire la profesionistii care aleg sa studieze si sa lucreze in strainatate.

In domeniul viticulturii si al vinificatiei, Mihaela de Poix declara ca este necesara o educatie in randul tinerilor pentru a constientiza ca viticultura este unul dintre atuurile extraordinare ale tarii, care poate pune Romania pe harta destinatiilor internationale. In acest sens, de Poix propune introducerea in programa scolara a unui capitol mai extins dedicat viticulturii, precum si crearea unei mentalitati in randul familiei romanesti. “Asa cum in Franta exista un cult pentru vin, incet-incet cred ca ar trebui sa ne preocupam sa-l cream si noi”, spune aceasta.

De asemenea, de Poix condamna faptul ca au disparut liceele de viticultura din zonele cu traditie viticola, precum cel din Valea Calugareasca. “Toti oamenii cu care noi lucram sunt formati la locul de munca. Si daca intr-o regiune viticola cu traditie de zeci de ani n-avem scoli de formare, ma intreb ce se intampla in cele unde viticultura nu a fost atat de prezenta in ultimii ani”, afirma proprietara S.E.R.V.E.

Citeste si:
Cei care innobileaza strugurele: Dinastia Tyrel de Poix a vinului
Cei care innobileaza...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri