Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, incepand cu anul 2010 si pana in prezent, la nivelul Depoului de Locomotive Timisoara s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat, avand ca scop insusirea si sustragerea combustibilului din gestiune, in baza unui plan infractional foarte bine conceput, cu roluri clar definite pentru fiecare dintre membrii gruparii.

Conform unor surse, angajatii regionalei majorau in acte consumul de motorina al locomotivelor, combustibilul nefolosit ajungand apoi la o firma privata cu sediul langa Depoul CFR Timisoara, care o vindea mai departe sub pretul pietei, castigul astfel obtinut fiind impartit intre membrii gruparii.

Prejudiciul estimat de anchetatori in acest caz se ridica la aproximativ un milion de euro, potrivit acelorasi surse, iar printre cei care vor fi condusi la audieri se numara liderul Sindicatului Mecanicilor de Locomotiva, seful si gestionarul-sef al depoului de locomotive, precum si adjunctul acestuia si contabila. La descinderi participa si politisti de frontiera si jandarmi.