Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumparare a 100% din actiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri si jucarii din Romania.

Vanzatorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, si Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Conform acordului, Enterprise va furniza si fonduri aditionale de 2 milioane euro pentru sprijinirea dezvoltarii retelei.

Cu o retea de 47 magazine in 27 orase si cu o puternica platforma online, Noriel este liderul pietei de retail de jucarii din Romania. Compania a fost fondata in 1995 de familia Constantinescu ca importator si distribuitor de jucarii si de jocuri. In 1999, compania a creat “Toys and Games”, propria divizie de productie de jocuri de carton si puzzle-uri. Noriel si-a continuat dezvoltarea prin intrarea in retail in 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creand o retea de magazine specializate in vanzarea jocurilor si a jucariilor.

Noriel a devenit cel mai important canal de distributie din Romania pentru brandurile proprii dar si pentru multe branduri internationale. In 2015, vanzarile Noriel au crescut cu 26% fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 30 milioane euro.

“Dupa finalizarea tranzactiei intentionam sa repetam experienta de succes de la Profi. Vom intari echipa de management cu experti in domeniu si vom sprijini dezvoltarea retelei de magazine Noriel in tara astfel incat sa dublam numarul de magazine in urmatorii ani”, a declarat Serban Roman, Country Director la Enterprise Investors.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrala si de Est. Activa din 1990, firma a strans opt fonduri cu un capital total ce depaseste 2 miliarde euro. In Romania, Enterprise Investors are o prezenta constanta din anul 2000. Capitalul investit in companii romanesti este de aproximativ 200 milioane euro, inclusiv aceasta tranzactie.

Consultantii Enterprise Investors in aceasta tranzactie au fost PwC Romania si RTPR Allen & Overy.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri