E.ON Romania, companie controlata de germanii de la E.ON, ia in calcul diversificarea serviciilor oferite clientilor din Romania. Desi Frank Hajdinjack, directorul general al companiei, nu a oferit prea multe detalii, el a spus ca unele proiecte sunt in faza “pilot”. De altfel, lansarea de noi produse si servicii este unul dintre obiectivele companiei in Romania in perioada urmatoare.

“Suntem interesati de acordarea de consultanta legata de sistemele de incalzire, si daca tot ati mentionat serviciile de Internet si telefonie, da, va pot spune ca ne gandim la multe directii de dezvoltare. Veti vedea multe servicii noi, deja unele sunt in faza de pilot”, a declarat Hajdinjack intr-o conferinta de presa.

E.ON Romania a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri de 4,9 miliarde de lei (1,1 miliarde de euro), iar pentru acest an estimeaza ca va trece de pragul de 5 miliarde de lei. In 2014, compania a raportat afaceri de 4,8 miliarde de lei.

Hajdinjack nu a oferit detalii in legatura cu profitul inregistrat de companie anul trecut, dar a dat asigurari ca nu a fost “exagerat de mare”.

“Anul 2015 a fost unul foarte bun pentru noi. Consumul de gaze a crescut cu 11%, iar cel de electricitate cu 10%. Asteptam o crestere si in 2016”, a spus seful E.ON Romania.

Compania a distribuit anul trecut 4,4 TWh de electricitate si peste 24 TWh de gaze naturale si a derulat investitii de 433 milioane de lei (97 milioane de euro), cele mai mari din ultimii ani. In 2016, E.ON Romania a programat un nivel similar de investitii.

Furtul de energie este foarte popular in unele zone, spune seful E.ON

Hajdinjack a adaugat ca, in 2015, compania a reusit sa scada cu 2% nivelul pierderilor din retelele electrice, insa o problema ramane furtul de energie. E.ON distribuie electricitate si gaze in 20 de judete din Moldova si Transilvania, iar anul trecut nivelul pierderilor din retele a fost 13,45%.

“Pierderile din retea au scazut cu 2% datorita investitiilor pe care le-am facut. Chiar daca nu pare, inseamna mult. Totusi, furturile sunt foarte populare in unele zone”, a spus Hajdinjack.

Un raport al Curtii de Conturi a aratat ca, in perioada 2010-2014, pierderile de energie din retele de transport si distributie au generat costuri de 1,8 miliarde de euro pentru operatorii lor, respectiv Transelectrica si marii distribuitori CEZ, Enel, E.ON si Electrica. Aceste pierderi au fost platite, in mare parte, de catre consumatori, potrivit Curtii de Conturi.

“Intreruperile in alimentarea cu energie au scazut anul trecut cu 38%, iar durata lor cu 55%. Suntem inca departe de tarile din Vestul Europei. Reglementarile ar trebui modificate pentru a descuraja furturile de energie din retele”, a adaugat Hajdinjack.

In ultimii doi ani, E.ON Romania a instalat la consumatori aproximativ 177.000 de contoare inteligente, iar pe parcursul lui 2016 va mai instala circa 55.000 de unitati. In intervalul 2014-2016, bugetul alocat montarii contoarelor inteligente se ridica la 20 milioane de euro. Reiese ca instalarea unui contor presupune un cost de 86,2 euro (385 de lei).

Sursa foto: E.ON Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri