La curs valutar actual, veniturile Delhaize in regiunea Europa de Sud-Est, care include Romania, Grecia si Serbia, au avansat cu 16,5% in primele trei luni ale anului (+17% la curs valutar constant), de la 768 milioane de euro la 894 milioane de euro. Avansul veniturilor a fost sustinut de cresterea foarte puternica, de 10,8%, a vanzarilor in termeni comparabili, de dezvoltarea retelei de magazine si de o contributie pozitiva de 0,5% a calendarului.

Cresterea vanzarilor din magazine si cresterea reala au fost pozitive pe toate segmentele, in special in Grecia si Romania, in timp ce inflatia a stagnat la nivelul regiunii, se arata intr-un raport publicat de Delhaize.

”In Romania, operatiunile au crescut in baza cererii ridicate si a programelor comerciale si au beneficiat de conditiile economice favorabile, create de reducerea TVA”, a declarat directorul general al grupului Delhaize, Frans Muller.

Profitul operational al Delhaize in Europa de Sud-est a urcat cu 101,5%, la 36 de milioane de euro (+102,4% la cursa valutar constant), in timp ce marja operationala a avansat de la 2,3% la 4,1%.

Citeste si:

Pe ansamblul anului 2016, Delhaize intentioneaza sa continue expansiunea pe pietele din Romania si Grecia, se arata intr-un raport publicat de grup.

La 31 martie, Mega Image avea in Romania 470 de magazine, cu unul mai putin fata de sfarsitul anului 2015. La sfarsitul anului trecut, Mega Image avea in Romania 471 de magazine, din care 34 au fost deschise in trimestrul al patrulea. La sfarsitul anului 2014 grupul detinea pe piata locala 410 magazine.

In 2015, vanzarile Mega Image in Romania au crescut cu peste 10%.