29 Aprilie 2016

Directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei a renuntat la functie



Directorul general al Asociatiei berarii Romaniei, Constantin Bratu, a renuntat la functia pe care a ocupat-o in ultimii 11 ani. In locul lui, coordonarea asociatiei va fi preluata, din luna mai, de Ciprian Sandu, in prezent secretar general, sub supravegherea presedintelui Consiliului de Administratie.

Asociatia precizeaza, intr-un comunicat, ca Bratu a decis sa plece din functie pentru „a se dedica unor noi provocari profesionale”.

Asociatia Berarii Romaniei este formata din producatorii de bere Bergenbier, Heinejen, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries, Martens si Clinica de bere.

Potrivit comunicatului, aceste companii furnizeaza peste 80% din cantitatea de bere consumata in Romania. Din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime Souflet Malt Romania si Asociatia Producatorilor de Hamei.

Cele sase companii membre ale Asociatiei asigura aproximativ 3.700 de locuri de munca in cadrul celor douasprezece fabrici de bere, dintre care doua microberarii.

Industria berii angajeaza, direct si indirect, aproape 85.000 de persoane. Din total, 28.000 lucreaza in retail, 27.000 in sectorul ospitalitatii, iar 24.000 sunt angajati la furnizori. Putin peste 10.000 de persoane sunt angajate in agricultura.

Unitatile de productie ale membrilor Asociatiei sunt situate in Ploiesti, Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc, Targu-Mures, Pantelimon, Timisoara, Buzau, Brasov si Galati, iar cele doua microberarii sunt situate in Cluj-Napoca si Timisoara.

Importurile de bere au scazut anul trecut la 0,35 milioane hectolitri, de la 0,45 milioane hectolitri in 2014. Exporturile insa au crescut, de la 0,3 milioane hectolitri in 2014, la 0,5 milioane hectolitri anul trecut, echivalentul a 3-4% din productie. Tarile care au baut anul trecut bere romaneasca au fost cu precadere Ungaria, Bulgaria, Turcia, Macedonia si Italia.

Romanii au baut anul trecut cu 6% mai multa bere, respectiv 15,8 milioane de hectolitri. Pe cap de locuitor, consumul a fost mai mare cu 8%, ajungand la 80 litri, fata de 74 litri in 2014, reiese din datele prezentate de Asociatia Berarii Romaniei. Cel mai mare consum de bere in Romania a fost inregistrat in 2008, cu un volum de 20,2 milioane hectolitri.



Citeste si