Mai multe retele de supermarketuri din Romania au inregistrat datorii la stat sau la alte bugete calculate de ANAF in valoare de 161,4 milioane de lei, insa cele mai multe au contestat obligatiile fiscale restanta, arata datele publicate marti de catre Fisc.

Hipermarketurile Metro, Selgros, Auchan, Carrefour si Mega Image se afla pe lista marilor contribuabili cu datorii restante la bugetul de stat, conform News.ro

Niciuna dintre aceste retele nu are, in schimb, datorii restante la bugetele publice de pensii, de somaj sau de sanatate.

Potrivit datelor publicate de Fisc, valabile pentru data de 3 mai, Metro Cash & Carry are o datorie restanta la bugetul de stat de 49,7 milioane de lei, Carrefour - 34,1 milioane lei (din care 16,8 milioane lei la principal si 17,3 milioane lei dobanzi si penalitati), Selgros Cash & Carry - 29,2 milioane lei, Mega Image - 24,5 milioane lei si Auchan - 23.,9 milioane lei.

Dintre acestea, doar Auchan nu a contestat pana in prezent datoriile calculate, potrivit datelor prezentate de ANAF., care a publicat o lista a datornicilor mari si mijlocii la buget, care cuprinde 186 de companii mari cu restante de peste 100.000 lei, care au de plata 2,6 miliarde lei, si 2.486 de firme mijlocii cu restante mai mari de 50.000 de lei, cu datorii totale de 3,8 miliarde lei.

Auchan precizeaza ca nu are datorii catre stat, iar suma de 23,8 milioane de lei reprezinta amenda aplicata in 2015 de Consiliul Concurentei societatii real,- Hypermarket Romania, care a fost preluata de Auchan Romania.

"Executarea acestei sanctiuni este suspendata in baza unei scrisori de garantie bancara acceptata de catre autoritatile fiscale in conditiile Codului de Procedura Fiscala. Amenda mai sus mentionata este contestata de catre subscrisa, cauza aflandu-se in prezent pe rolul instantei de judecata", potrivit Auchan.

Sursa foto: gyn9037 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri