Perspectivele cresterii consumului de energie determina Enel sa faca noi investitii

Enel Distributie Muntenia, companie din grupul italian Enel, va construi doua linii electrice in Capitala. Decizia este motivata de perspectivele de crestere a consumului de energie electrica. Cele doua linii electrice vor face legatura intre statiile de transformare Fundeni (detinuta de Transelectrica), Obor si Nord.

"Conform unui studiu de perspectiva realizat de Enel Distributie Muntenia, consumul de energie electrica in zona deservita de compania de distributie va creste, in medie, cu circa 1,6% anual", a anuntat compania. Fiecare noua linie electrica subterana va putea alimenta cu electricitate aproape 180.000 de utilizatori in zonele de est si Nord ale Bucurestiului. Valoarea estimata a lucrarilor este de peste 22 milioane lei. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate la sfarsitul anului 2017.

Utilitatea celor doua cabluri, cu o lungime totala de peste 15 kilometri, va putea fi testata in momentul in care vor aparea „avarii grave”. Mai exact, daca alimentarea cu electricitate va deveni dificila, consumatorii din zona in care vor fi construite cele doua cabluri (Dobroesti, Colentina, Obor, Tei si Stefan cel Mare) nu vor resimti nici un efect, intrucat rolul acestora este de a asigura continuitatea in furnizare.

Grupul italian Enel activeaza in peste 30 de tari si are 61 de milioane de clienti in toata lumea. Enel a intrat in Romania in 2005, cand a cumparat la pachet doua firme de distributie a electricitati cu operatiuni in regiunile Banat si Dobrogea.

In 2008, Enel si-a completat portofoliul cu o alta firma de distributie a energiei, activa in Muntenia Sud, inclusiv in Bucuresti. Enel are peste 3.100 de angajati in Romania si ofera servicii pentru 2,7 milioane de clienti.

Citeste si:
COVID-19 | Enel România donează 100.000 de euro pentru materiale și...
Enel România donează 100.000...

O firma din grupul Enel Romania a fost amendata in luna ianuarie a anului 2016 de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor cu 13.000 de lei, pentru ca impunea consumatorilor care doreau sa denunte unilateral contractul de furnizare a energiei sa plateasca 400 de lei pentru fiecare luna pentru care opereaza denuntarea.

Sursa foto: Enel Romania

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri