CET Govora a depus cererea de intrare in insolventa la Tribunalul Valcea pe 29 aprilie, ultima zi lucratoare inainte de Paste. CET Govora are, intre altele, datorii de aproape 200 milioane de euro catre Complexul Energetic Oltenia, conform News.ro

In anul 2015, societatea a preluat de la Complexul Energetic Oltenia afacerea de exploatare a carbunelui la exploatarea miniera Berbesti-Alunu, din judetul Valcea.

Exploatarea miniera Berbesti–Alunu este preluata in cuantumul datoriei pe o perioada de zece ani, reprezentand contravaloarea carbunelui livrat de Complexul Energetic Oltenia si neachitat pana la 31 iulie 2014.

Citeste si:

Producatorul de energie are insa si creante de incasat. La masa credala a combinatului chimic Oltchim s-a inscris cu o creanta de 137 milioane de lei. Dupa deschiderea insolventei, Oltchim a acumulat alte datorii fata de CET Govora, de peste 50 milioane de lei.

CET Govora este producator si distribuitor de energie termica - apa calda de consum si incalzire centralizata - in orasele Ramnicu Valcea, Baile Olanesti si Calimanesti-Caciulata.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock