Afacerile din sectorul serviciilor prestate in principal catre companii au crescut, in a treia luna din acest an, cu 7,4% fata de aceeasi luna a anului trecut, ritm mai temperat decat cel din luna precedenta, sustinute in special de cererea de servicii de transport si comunicatii, arata datele publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS) si preluate de News.ro.

In februarie, afacerile din sectorul serviciilor prestate in principal catre companii au avansat cu 9,8% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Cumulat pe primul trimestru din 2016, cifra de afaceri din serviciile prestate firmelor a avansat cu 7,8% fata de perioada echivalenta din 2015.

Cele mai mari cresteri s-ai inregistrat, in martie 2016, in activitatile de transport, in care afacerile au avansat cu 12,1% comparativ cu martie 2015, pe serie bruta.

De asemenea, activitatile de comunicatii au crescut cu 10,5% in martie, alte servicii furnizate in principal intreprinderilor - cu 3,4%, iar de servicii informatice si in tehnologia informatiei - cu 3,3%, se precizeaza in comunicatul INS.

Citeste si:
Preturile au crescut cu 4% in decembrie 2019
Preturile au crescut cu 4% in...

Serviciile prestate in principal companiilor reprezinta un indicator al afacerilor firmelor care obtin cel putin jumatate din venituri din vanzarea de servicii proprii catre alte societati comerciale.

In 2015, afacerile din serviciile prestate in principal intreprinderilor au avansat cu 8,3% comparativ cu anul precedent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noua domenii pe care sa le iei in calcul, daca iti cauti job in 2020