In februarie, afacerile din sectorul serviciilor prestate in principal catre companii au avansat cu 9,8% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Cumulat pe primul trimestru din 2016, cifra de afaceri din serviciile prestate firmelor a avansat cu 7,8% fata de perioada echivalenta din 2015.

Cele mai mari cresteri s-ai inregistrat, in martie 2016, in activitatile de transport, in care afacerile au avansat cu 12,1% comparativ cu martie 2015, pe serie bruta.

Citeste si:

De asemenea, activitatile de comunicatii au crescut cu 10,5% in martie, alte servicii furnizate in principal intreprinderilor - cu 3,4%, iar de servicii informatice si in tehnologia informatiei - cu 3,3%, se precizeaza in comunicatul INS.

Serviciile prestate in principal companiilor reprezinta un indicator al afacerilor firmelor care obtin cel putin jumatate din venituri din vanzarea de servicii proprii catre alte societati comerciale.

In 2015, afacerile din serviciile prestate in principal intreprinderilor au avansat cu 8,3% comparativ cu anul precedent.