Amenda a fost aplicata dupa ce in cadrul concursului "Castiga premii cu viteza 4G de la Digi Mobil si Pro FM", pretul SMS-urilor trimise catre numarul scurt intern 1872 nu a fost corect prezentat catre participanti, conform News.ro

"Operatorul a fost, de asemenea, obligat sa restituie integral abonatilor participanti la concurs diferenta dintre costul suplimentar tarifat pentru transmiterea de SMS-uri catre numarul scurt intern 1872 si tariful pe care ar fi trebuit sa il incaseze pentru prestarea acestor servicii conform reglementarilor ANCOM", a precizat autoritatea.

ANCOM subliniaza faptul ca utilizatorii de telefonie mobila au dreptul sa primeasca informatii clare despre tariful aplicabil la mesajele trimise catre numere scurte, precum si la momentul initierii serviciului si pe parcursul utilizarii acestuia, prin intermediul unor mesaje.De asemenea, detaliile privind consumul de servicii cu valoare adaugata oferite prin intermediul numerelor nationale scurte interne sau al codurilor scurte trebuie sa se regaseasca in factura detaliata emisa de operator, la cererea abonatului.

Citeste si:

In aprilie, grupul RCS&RDS a primit o alta amenda de la ANCOM, tot in valoare de 10.000 de lei, pentru ca a refuzat sa accepte portarea unui numar de telefon mobil de pe un abonament pe cartela, desi legislatia obliga operatorii sa accepte astfel de solicitari.

Potrivit ANCOM, poate fi portat orice numar de telefon, dar numai in masura in care se furnizeaza acelasi tip de serviciu, fix-fix sau mobil-mobil. La portarea unui numar pe baza de cartela preplatita, creditul ramas neutilizat nu va fi transferat in noua retea.

Intr-un alt caz, RCS&RDS a fost obligata de instanta, in luna aprilie, sa elimine din toate contractele mai multe clauze abuzive inserate de catre operator, fapta constatata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) in iunie 2015.