Angajatii companiei Globe Ground, unul dintre operatorii de handling de la Aeroportul “Henri Coanda” Otopeni, care vineri au intrerupt lucrul pentru doua ore, ameninta cu noi proteste daca cererile lor nu vor fi solutionate, acestia solicitand angajarea a cel putin o suta de oameni, pe locurile ramase libere in urma plecarii mai multor angajati nemultumiti de salariile mici.

Reprezentantii aeroportului spun ca, in timpul protestului, zborurile nu au fost perturbate. Aproximativ 200 de angajati ai companiei Globe Ground Romania, cel mai mare operator care se ocupa de incarcarea-descarcarea, sortare bagajelor si curatenia in avioane, au fost, pentru doua ore, in greva de avertisment. Protestatarii, nemultumiti de salariile mici si conditiile grele de lucru, au scandat, in curtea firmei de handling, “demisia” si “mincinosii”, potrivit News.ro.

“Principala problema este dimensionarea defectuoasa a personalului. Au plecat peste 150 de angajati. Aceeasi munca s-a distribuit persoanelor care mai sunt si, de la programul normal 12-24, 12-48, s-au facut peste 150 de programe de lucru (…) Cel putin 100 de oameni ar trebui angajati ca sa nu se mai faca munca suplimentara”, a declarat Alexandru Cioc, presedintele Sindicatului Liber de Handling Aeronautic.

Sindicalistii cer companiei ca angajatilor sa li se deconteze transportul si sa se faca noi angajari astfel incat sa nu mai faca atat de multe ore suplimentare. In timpul in care sindicalistii au intrerupt munca, in terminalul aerian s-au luat masuri pentru ca zborurile sa nu fie perturbate. "Am trecut de greva care s-a produs in cadrul unuia dintre agentii de handling care opereaza pe Aeroportul Henri Coanda, nu s-au inregistrat perturbari ale traficului, nici macar o cursa nu a fost perturbata. Atat agentul de handling, cat si companiile aeriene si-au luat masurile necesare pentru ca zborurile sa fie operate conform programului stabilit”, a declarat Valentin Iordache, directorul de comunicare al aeroportului.

Compania Globe Ground este unul dintre cei mai mari operatori de handling al aeroportului din Otopeni si asigura aproximativ 35% din solicitarile pentru asfel de servicii. Sindicalistii ameninta ca, in situatia in care nu li se vor respecta revendicarile, vor intra in greva generala. “In masura in care aceasta greva generala va fi anuntata si va fi iminenta producerea ei, vom lua si noi toate masurile, ca si companiile aeriene, incat pasagerii sa nu fie afectati. Cat mai putin insemnand aproape deloc”, a mai spus Iordache.

Citeste si:
Post-Brexit | Marea Britanie 'inchide robinetul' pentru strainii...
Post-Brexit | Marea Britanie...

Sursa foto: Owen Suen/shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum explica ANOFM faptul ca doar 200 de someri au gasit un job in strainatate
Setari Cookie-uri