Entreprise Investors pregateste un exit din Profi?

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anuntat ca intentioneaza ”sa evalueze optiunile strategice disponibile pentru Profi”, unul dintre cei mai importanti jucatori pe segmentul supermarketurilor din Romania.

”Managerul de private equity a decis sa contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua conditiile de piata precum si scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei”, se arata in comunicatul Enterprise Investors.

PEF VI a achizitionat 100% din companie pentru 66 milioane euro in 2009, iar in 2011 a finalizat o investitie aditionala de 10 milioane euro. De la tranzactia initiala, Profi a crescut intr-un ritm alert de la 67 de magazine la peste 400 de magazine in prezent, doar in 2015 deschizand 93 de magazine. Planurile Profi din acest an presupun investitii de 50 milioane euro pentru deschiderea a peste 100 de magazine, cu scopul de a ajunge la 500 de unitati si pentru extinderea retelei logistice. Pana in 2020, retailerul a anuntat ca vrea sa opereze 1.000 de magazine in tara.

"Nu s-a luat nicio decizie cu privire la Profi. Inca de la achizitie, compania a crescut intr-un ritm rapid si credem ca este un moment foarte bun sa exploram toate optiunile strategice pentru Profi si sa cautam in acelasi timp o structura de finantare optima care sa sustina o crestere viitoare la fel de ambitioasa", au raspuns reprezentantii Enterprise Investors solicitarii wall-street.ro.

Compania opereaza magazine in formatele “Standard” si “City” in zonele urbane si a dezvoltat de curand si formatul “Loco”, destinat zonelor rurale din tara. In 2015 compania a inregistrat venituri de peste 565 milioane euro si are aproape 10.000 de angajati.

Citeste si:
Enterprise Investors vinde partial Kofola, rivalul Coca Cola in Cehia
Enterprise Investors vinde...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrala si de Est. Activa din 1990, firma a strans opt fonduri cu un capital total ce depaseste 2 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde euro in 136 de companii si au vandut 112 companii realizand incasari brute de 2,3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri