Consiliul Concurentei a realizat un raport in urma unei anchete sectoariale pe piata farmaceutica, raport publicat in consultare publica pe site-ul Consiliului Concurentei.

“In cadrul investigatiei a fost efectuata o inspectie inopinata la sediul Novartis Pharma Services Romania SRL, documentele ridicate fiind in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei”, se arat intr-un comunicat emis de autoritatea de concurenta.

Grupul elvetian Novartis ocupa locul al doilea in sectorul farmaceutic din Romania, cu vanzari de circa 140 de milioane de euro in 2015 si o cota de piata de 5,5%.

Citeste si:

De asemenea, Consiliul Concurentei are in analiza posibila incalcare a legii concurentei de compania GSK Romania, filiala romaneasca a grupului farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), pentru modul de implementare a unui sistem de distributie directa catre farmacii.

“Consiliul Concurentei considera domeniul farmaceutic ca fiind unul prioritar si va continua sa monitorizeze piata pentru a identifica eventuale disfunctionalitati care ar putea afecta mediul concurential sau pacientul“, a anuntat Consiliul Concurentei.

Sursa foto: Novartis.com