Producatorul de electricitate Hidroelectrica va furniza energie de aproape 39 milioane de lei catre RATB. Acesta este al doilea contract dintre cele doua parti incheiat in luna iunie, precedentul avand o valoare de 56 milioane de lei.

“Valoarea estimata initial a contractului a fost de 42,2 milioane de lei, fiind atribuit in final la pretul de 38,8 milioane de lei, in conditiile in care criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut”, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica.

Pentru contractul cu Regia Autonoma de Transport Bucuresti s-au batut unele dintre cele mai mari firme de furnizare a electricitatii din Romania, precum Electrica Furnizare, CEZ Vanzare, Tinmar Energy, E.ON Energie Romania sau Romelectro.

Contractul va presupune livrarea de catre Hidroelectrica a aproape 100.000 MWh de electricitate si va avea o durata de un an, urmand sa expire in 30 iunie 2017.

Hidroelectrica a fost in insolventa in perioada iunie 2012 – iunie 2013, insa a reintrat in procedura de reorganizare judiciara in februarie 2014.
Desi tribunalul ar fi trebui sa decida daca iese in insolventa sau intra in faliment inca in 8 iunie, judecatorii au amanat acest moment de doua ori. Marti, 21 iunie, 2016, judecatorii ar urma sa se intalneasca iar sa discute acest aspect.

Hidroelectrica a inregistrat in primele cinci luni ale acestui an o cifra de afaceri de 1,29 miliarde lei, in scadere cu 18% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul brut a scazut cu 12%, la 560 milioane lei, ca urmare a reducerii productiei si a preturilor mici din piata.

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Energiei. Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie, avand anul trecut o pondere de 27,11% din total, in scadere de la 31,27% in 2014.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri