Anheuser-Busch InBev anticipeaza ca va desfiinta circa 3% din forta de munca, respectiv 5.500 de posturi, in trei ani de la fuziunea cu SABMiller, pentru maximizarea economiilor dupa combinarea celor mai mari producatori de bere din lune, potrivit Bloomberg.

Reducerea numarului de angajati va avea loc treptat, in mai multe etape, se arata in documentele legate de fuziune publicate vineri.
O persoana apropiata situatiei a declarat ca vor fi eliminate aproximativ 5.500 de locuri de munca. Restructurarea va avea loc in cadrul economiilor anuale de 1,4 miliarde de dolari pe care grupul belgian AB InBev le are in vedere dupa fuziune, conform News.ro.

Producatorii de bere incearca sa reduca cheltuielile de productie si distributie, ei pierzand cota de piata in favarea unor marci independente mai mici din Europa si America de Nord. Grupul britanic SABMiller si-a dublat anul trecut tinta de economii la 1,05 miliarde de dolari pana in 2020.

AB InBev, cel mai mare producator de bere din lume, a precizat ca estimarile legate de reducerea numarului de locuri de munca nu include activitati precum vanzarile, unde nu a facut planuri de integrare din cauza restrictiilor de reglementare. Sediul central al SABMiller va fi integrat in sediul central din Leuven, Belgia, in timp ce activitatile de management vor fi coordonate de la New York.

Sursa foto: Anna Jurkovska / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri