Posta Romana vrea sa devina liderul pietei de servicii postale si curierat din Romania

Posta Romana, controlata de Ministerul Comunicatiilor, are perspective certe de expansiune pentru care are reteaua necesara si poate ajunge acolo unde nici o firma privata nu are acces, a declarat directorul companiei, Alexandru Petrescu, in cadrul unei intalniri a operatorilor postali europeni. Comapnia are o situatie financiara dificila, cu datorii totale de 645,6 milioane lei la finalul lui 2015, potrivit raportului trimis la Ministerul Finantelor.

Posta Romana a luat un imprumut de 60 milioane lei (13,5 milioane euro) pentru trei ani de la banca de stat Eximbank pentru finantarea capitalului de lucru, in contextul in care se afla intr-o situatie financiara dificila, dupa ce a inregistrat pierderi de 33 milioane lei anul trecut, pe fondul scaderii afacerilor cu peste 4%, conform News.ro.

Alexandru Petrescu considera ca Posta Romana are capacitatea de a deveni cea mai mare companie de servicii postale si curierat din Romania, iar apartanenta la asociatia profesionala ce reprezinta operatorii postali europeni, PostEurop, va sustine dezvoltarea companiei.

„Apartenenta noastra la PostEurop aduce plus valoare reala, palpabila, translatata in strategiile de dezvoltare a companiei, in armonizarea cadrului legislativ si de reglementare, in adoptarea celor mai bune practici in domeniu si conectarea la fluxuri postale internationale”, a declarat Petrescu.

Directorul Postei Romane a facut aceste declaratii in contextul in care membrii PostEurop s-au reunit, joi, la Bucuresti, pentru cea de-a 104-a intrunire a organizatiei. Posta Romana este controlata de stat, prin Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de 25%.

In primul semestru din acest an, Posta a inregistrat un profit net de 15,8 milioane de lei (3,5 milioane de euro), in crestere cu 2,5% fata de aceeasi perioada din 2015. Pe piata de curierat locala, evaluata anul trecut la 350 milioane euro, unde lider este Fan Courier, activeaza companii precum Urgent Cargus, DHL, DPD Romania sau TNT.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri