Unitatea de productie din Topoloveni, deschisa in 2006, si-a inceput activitatea cu 10 utilaje si 35 de muncitori. Acum, numarul angajatilor a ajuns la aproape 600, care produc peste 3.000 de articole in mai mult de 800 de milioane de unitati pe an, pe care grupul le comercializeaza in 39 de tari, cele mai importante piete de export fiind Italia, Elvetia si Franta, conform News.ro.

“Intentionam sa abordam mai intens piata din Romania bazandu-ne pe faptul ca industria locala a ospitalitatii a inceput sa aiba din 2013 o contributie importanta la PIB – de 5,1%, si este estimata o rata medie de crestere anuala de 3,8% pana in 2024”, a declarat directorul operational Gold Plast, Luca Rabbia.

Gold Plast Production face parte din grupul italian Gold Plast si produce vesela din plastic rezistenta. Produsele companiei se adreseaza in primul rand consumatorilor din industria ospitalitatii, care detin o pondere de 73% in totalul vanzarilor, dar si consumatorilor individuali (21%) si industriali (6%). Ponderea cea mai mare in structura vanzarilor o au farfuriile – 45%, tacamurile – 27%, vesela pentru finger food – 20%, paharele – 8%.

Citeste si:

“In ultimii 3 ani, Gold Plast a investit in fabrica de la Topoloveni peste 4 milioane de euro si va continua in urmatorii ani sa investeasca atat pentru modernizarea echipamentelor de lucru cat si pentru eficientizarea procesului de productie”, mai spune Luca Rabbia.

Prezenta de 30 de ani la nivel global pe piata veselei de unica folosinta, Gold Plast Group detine patru entitati legale, doua fabrici, un centru de inovatie si un numar de 750 de angajati. Produsele sale sunt vandute in 39 de tari, printr-o retea de 17 distribuitori.
In 2015, compania italiana a inregistrat o cifra de afaceri de 32 milioane de euro.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock