Bugetul femeilor pentru cosmetice creste odata cu varsta, astfel incat, la peste 40 ani, cosul mediu pe acest segment atinge 450 lei, arata Sole Luxury Boutique, retailer de produse fashion si de infrumusetare de pe piata locala.

Astfel, odata cu inaintarea in varsta, femeile aloca bugete aproape duble fata de tinerele de 20-39 ani, care cheltuiesc, in medie, doar 250 lei pe un cos de cumparaturi de cosmetice. „Foarte multe femei din aceasta categorie de varsta sunt intr-un punct al vietii in care lucreaza full-time, au un stil de viata activ si sunt dispuse sa investeasca in aspectul lor personal. Mai mult, dispun de o anumita stabilitate din punct de vedere financiar si au capacitatea de a intelege justificarea unui pret mai mare pentru un produs premium”, completeaza Angela Tiboc, Director al Diviziei de Fashion&Lifestyle a SOLE.

Conform acesteia, produsele anti-aging ocupa cea mai mare pondere pe acest segment de varsta, fiind urmate de parfumurile clasice, cu traditie, si gentile de designer. In ceea ce priveste brandurile preferate, reprezentanta companiei afirma ca aceasta categorie de clientela mizeaza foarte mult pe traditia si reputatia unui brand, optand astfel, de regula, pentru produsele semnate Helena Rubinstein, La Mer, Guerlain si Estee Lauder.

„Studiile efectuate in Vestul Europei arata ca momentul in care femeile sunt cel mai mult ingrijorate de aspectul lor fizic este in intervalul 45-50 ani, in aceasta perioada fiind dispuse sa aloce sume semnificative pentru produse premium, care sa le amelioreze procesul de imbatranire”, a mentionat Angela Tiboc.

La momentul actual, circa 20% dintre clientii SOLE sunt reprezentanti de aceasta categorie de varsta, majoritatea preferand magazinele fizice in detrimentul shop-ului online. In acest sens, reprezentanta companiei mentioneaza ca doamnele au mai multa incredere in personalul specializat din magazine si mizeaza pe sfaturile si recomandarile acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri