"Tot portofoliul nostru ne-a adus rezultate bune. In primul semestru, ne-a ajutat si campionatul mondial de fotbal, la care Carlsberg a fost sponsor. Lucram aproape de capacitatea maxima", a declarat Shaine intr-o conferinta de presa.

Exoporturile URBB au crescut cu 64%

In primele sase luni din 2016, cifra de afaceri a URBB a crescut cu 25% fata de perioada similara din 2015, ajungand la valoarea de 215 milioane de lei. In acelasi interval, profitul companiei a urcat cu 50%, la 8 milioane de lei. Marca de bere care a crescut cel mai mult este marca fanion a URBB, Tuborg, cu un plus de 20% in primele opt luni din 2016 in ceea ce priveste volumele comercializate. Apoi, exporturile companiei au crescut cu 64%, astfel ca acum URBB vinde in afara tarii cam 10% din ce produce.

"Acum cinci ani nu exportam nici 5% din ce produceam", a mentionat Shaine.

La aceste rezultate a contribuit si campania de marketing din timpul verii, la care s-au inscris, potrivit lui Shaine, 1,4 milioane de persoane, atrase de premiile puse in joc.

"E prima oara cand un berar da premiu un apartament", a spus seful URBB.

El a adaugat ca, in vederea castigarii de cota de piata, sunt necesare investitii in 2017. Potrivit lui Shaine, URBB are acum 8% din piata de bere romaneasca in ce priveste volumul. Planurile detaliate in privinta investitiilor de anul viitor vor fi finalizate insa in luna octombrie, a spus seful URBB.

Citeste si:

"In iulie si august am lucrat la capacitate maxima, 24 de ore pe zi. In ultimele doua luni nu am oprit fabrica deloc", a spus el.

Shaine a adaugat ca, potrivit estimarilor URBB, piata berii este stagnanta, nemai inregistrandu-se cresteri ca in anii trecuti, insa exista o tendinta "foarte interesanta" de orientare a consumatorilor catre marcile premium, "asa cum nu a mai fost inainte".

"Marcile premium cresc mai mult decat cele locale, iar PET-ul e in scadere cu 4%. In acelasi timp, berea la sticla si la draft sunt in crestere. Oamenii au mai multi bani si cheltuiesc mai mult", a adaugat Shaine.

Credit foto: Razvan Baltaretu

Sursa foto: URBB