Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), controlata de Ministerul Energiei si desemnata sa reprezinte statul in viitorul fond de investitii care ar urma sa fie constituit impreuna cu KMG International, a lansat procedura de selectie de oferte pentru achizitionarea de servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica a SAPE pe parcursul derularii etapelor infiintarii fondului, conform Adevarul Financiar.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 7 septembrie 2016, ora 10.00“, se arata intr-un anunt al SAPE, potrivit News.ro. Prin memorandumul de intelegere din 2013, kazahii se angajau sa plateasca 200 de milioane de dolari din datoria istorica a Rompetrol catre statul roman in schimbul unei participatii de 26,7% din capitalul companiei Rompetrol Rafinare, care opereaza rafinaria Petromidia.

In prezent, KMG International controleaza 48,11% din actiunile Rompetrol Rafinare, iar statul roman, prin Ministerul Energiei – 44,69%. In plus, KMG International se angaja sa constituie un fond, care sa ajunga la o valoare estimata de un miliard de dolari, pentru investitii in sectorul energetic din Romania. Actionarii fondului urmau sa fie statul roman (20%, capital de 30 de milioane de dolari) si KMG International (80%, 120 de milioane de dolari). Capitalul varsat de stat era acoperit tot de kazahi.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Noi pasi pentru infiintarea fondului de 1 mld. dolari in energie