CEZ a instalat in Romania pana acum circa 40.000 de contoare inteligente si planuieste ca in urmatoarea jumatate de an sa monteze inca 10.000, a anuntat la conferinta Smart Energy Martin Zmelik (foto), Country Manager si Presedinte al Directoratului CEZ Romania.

Managerul CEZ Romania a precizat in cadrul conferintei organizate de wall-street.ro, in parteneriat cu CEZ Group si Adrem, ca in general compania a vizat consumatori casnici si mici firme pentru montarea acestor contoare, dar nu este cazul de "instalare la scara si nici de promovare masiva".

"Am incercat sa montam contoare in unele orase mici, in cateva mari si chiar in comunitati izolate. Planul nostru este sa mai instalam inca 10.000 de contoare inteligente in urmatoarea jumatate de an, dar deocamdata evaluam impactul celor instalate si analizam daca clientii au fost multumiti", a declarat Zmelik.

Deocamdata, majoritatea distribuitorilor care au ales sa instaleze contoare inteligente opereaza cu proiecte pilot, insa directivele europeane prevad ca 80% dintre locuinte sa aiba instalate contoare inteligente pana in 2020.

Potrivit declaratiilor facute si de Corneliu Bodea, CEO al companiei Adrem, instalarea unui contor inteligent costa companiile de distributie circa 100 de euro, ceea ce inseamna ca pentru a aduce aceste dispozitive in 80% dintre locuinte pana in 2020 va fi nevoie de investitii de 700 milioane de euro.

CEZ Romania asigura energie pentru 1,4 milioane de consumatori din zona Olteniei.

Sursa foto: Udrescu Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri