Cramele Recas a intrat pe piata din Germania anul acesta si estimeaza ca pana in 2020 exporturile catre aceasta tara sa depaseasca piata locala. In prezent, exporturile au o pondere de circa 40% din cantitatea imbuteliata pentru primele sase luni ale anului.

”Alte piete noi pe care am patruns in 2016 au fost Myanmar, diferite provincii din Canada, Australia, dar am dezvoltat concomitent si pietele existente precum Mare Britanie, Olanda , Belgia, Irlanda pe care le putem considera deja traditionale”, puncteaza Ciprian Rosca.

In prima jumatate a anului compania a raportat o crestere de 24% pe plan local, iar la export de 36% (ambele in valoare) comparativ cu anul trecut. Pentru acest an Cramele Recas si-a bugetat o crestere de 20% a cifrei de afaceri, de la nivelul de 26 de milioane de euro in 2015.

Citeste si:

In ceea ce priveste investitiile, numai in 2015 acestea au totalizat 4,5 milioane de euro, alocati achizitiei unei noi linii de imbuteliere cu o capacitate de 80.000 de sticle pe schimb, in extinderea halei de depozitare si marirea plantatiei prin achizitionarea de noi suprafete de teren. Pe langa acestea, compania a mai investiti 600.000 euro in reinnoirea parcului autor si in sectorul de procesare.

In prezent, Cramele Recas administreaza o suprafata de aproximativ 1.100 de hectare de vita-de-vie in Recas (judetul Timis) si Minis (judetul Arad). Grupul Cramele Recas cuprinde mai multe firme, Cramele Recas SA (care detine crama), Cramele Recas Prod si Cramele Recas Vie (care administreaza podgoria) si Cramele Recas Group (care se ocupa de marketing si distributie). Compania este detinuta de familiile Cox, Gheorghe Iova si Ioan Georgiu.

Piata vinului imbuteliat este estimata la 250-300 de milioane de euro, insa gradul de fragmentare este foarte ridicat, in conditiile in care exista aproximativ 100 de jucatori locali. Romania are circa 180.000 de hectare cu vita-de-vie grupate in 37 de podgorii, din care doar 28% se afla in circuitul economic, diferenta facand loc aparitiei de noi producatori de vin, noi nume testand productia in fiecare an. Cu acest nivel al suprafetei ocupate cu vita, Romania se afla pe locul cinci in Europa si pe locul 11 in lume. Alaturi de Cramele Recas, principalii jucatori sunt Cotnari, Murfatlar, Vincon Vrancea si Jidvei.

Cititi mai multe detalii despre planurile Cramele Recas pentru anul viitor, tendintele din piata vinului si cum ar putea statul sa sprijine activitatea din acest sector pe Wall-Street PRO.