“Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia”, a anuntat marti autoritatea, conform News.ro.

Sensiblu face parte din Grupul A&D Pharma Holdings N.V., comercializand produse farmaceutice si parafarmaceutice in farmacii.
Reteaua de farmacii Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, este pe locul doi pe piata romaneasca dupa reteaua Catena, parte a grupului Fildas, detinut de Anca Vlad.

Sibpharmamed, membra a grupului Polisano, are ca principal obiect de activitate comertul cu amanuntul al produselor farmaceutice in magazine specializate”.

Remus Borza, cel care conduce grupul Polisano din Sibiu, a mentionat in vara ca valoarea tranzactiei este de doua cifre, “pana in 20 de milioane de euro“. Cele 78 de farmacii achizitionate sunt localizate in Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Buzias, Caransebes, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Dorohoi, Focsani, Galati, Gheorgheni, Hunedoara, Iasi, Ineu, Medias, Mures, Oradea, Orastie, Petrosani, Piatra Neamt, Pitesti, Resita, Satu Mare, Sebes, Sibiu, Slatina, Targoviste, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan si Zalau.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock