Investitie de 100.000 de euro intr-un serviciu de inchiriere tinute de ceremonie pentru barbati

Doua antreprenoare au lansat un serviciu online de inchiriere de tinute de ceremonie destinat barbatilor, iTux, in urma unei investitii de 100.000 de euro. Platforma detine 500 de produse ce pot fi inchiriate, de la costume, camasi, pantofi sau alte accesorii, iar costurile de inchiriere incep de la 400 de lei.

Pentru ca in Romania sunt peste 70.000 de nunti pe an, antreprenoarele vizeaza in special acest public, "care trebuie sa respecte un cod vestimentar special, dar nu vor sa-si cumpere o tinuta". De asemenea, au fost luate in calcul si evenimentele corporate, balurile si evenimentele cultural-artistice unde tinuta black-tie este obligatorie.

Costumele sunt fabricate in Italia, cu materiale de la fabrici locale sau importate din Marea Britanie. Pe langa inchirierea produselor, iTux vinde sau realizeaza la comanda in sistemul made to measure articole vestimentare.

Investitia pentru primele 6 luni de activitate s-a ridicat la 100.000 de euro si a insemnat crearea colectiei de tinute, a platformei online, a campaniei de comunicare si marketing, precum si lansarea si dezvoltarea sistemului de franciza, pentru care antreprenorii cauta deja parteneri pentru a deschide cabine de proba in toate orasele mari din tara. In primele 12 luni, antreprenorii asteapta 500 de clienti.

„Am vrut sa oferim un singur raspuns la mai multe intrebari cum ar fi: „cum ma imbrac la un eveniment?”, „merita sa cumpar o tinuta pe care o voi purta foarte rar?”, „de unde cumpar / inchiriez un costum de calitate care sa mi se potriveasca?”, a declarat Simona Hulber, cofondator Itux.

Citeste si:
iTUX: afaceri cu 40% mai mari si un nou business in retail
iTUX: premiul cel mare la...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Afacerea a fost lansata Simona Hulber, designer si consilier vestimentar care coordoneaza latura creativa a businessului, Ana-Maria Varvara, antreprenor, care se ocupa de dezvoltarea businessului si Alexandru Nestian, pasionat de moda masculina si cu experienta in online si in marketingul brandurilor de fashion masculin. Simona Hulber nu este la prima experienta in segmentul masculin made to measure, ea fiind unul dintre fondatorii Zenonni Su Misura, primul business de acest tip aparut in Romania. In cei 17 ani de experienta, a lucrat in cadrul Bigotti, Artigiani, Cavaliere sau Hulber Shirts.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri