Chiar daca in Romania achizitia de costume la comanda de la croitoriile clasice a fost mereu o optiune versus cumpararea de produse in serie, incepand cu anul 2009 conceptul Made to Measure a inceput sa se impuna ca o ramura diferita a industriei de moda. Tendinta de a comanda “pe masura” costume de zi sau pentru ocazii speciale s-a accentuat constant. Atelierele de tip Made to Measure au venit cu propuneri de tipare moderne, in ton cu moda din Vest, cu materiale de foarte buna calitate, atent masurate in functie de conformatia clientului, pe care le-au lucrat manual.

“In sistemul Made to Measure consilierii ocupa un rol important venind in ajutorul persoanelor interesate cu sfaturi, modele si recomandari astfel incat valoarea adaugata pe care o ofera hainelor este un factor important si un diferentiator puternic fata de croitoriile clasice.” spune Sorin Moldoveanu, fondator Sir Ludovic.

In anul 2011 pe piata erau aproximativ trei jucatori importanti, dar odata cu trecerea timpului si revenirea dupa criza economica, numarul acestora a crescut de 10 ori pana in 2016. Piata si consumatorii sunt din ce in ce mai educati, incep sa aprecieze produsele de calitate si isi doresc tot mai mult sa poarte costume cat mai potrivite cu mediile in care isi petrec timpul.

Citeste si:

“Vedem clienti din ce in ce mai doritori sa afle detalii despre hainele Made to Measure. Observam ca doamnele sunt tot mai interesate de aceasta alternativa, chiar daca domnii sunt inca segmentul principal al pietei. Consideram ca in aproximativ doi ani raportul intre consumatorii de sex feminin si masculin se va echilibra.” continua Sorin Moldoveanu.

Sir Ludovic este un atelier de croitorie Made to Measure deschis la inceputul anului 2016. Serviciile se adreseaza atat doamnelor, cat si domnilor pentru segmentele business si ceremonii. Atelierul este deschis la parterul hotelului Athenee Palace Hilton Bucuresti.