Presedintele consiliului de administratie al Oil Terminal Constanta, Dumitru Matei, a fost numit director general al Societatii Nationale a Sarii (Salrom), singurul producator de sare din Romania, a anuntat luni compania. Numirea a fost facuta de catre consiliul de administratie numit de Ministerul Economiei, in conditiile in care Matei, reprezentant al Fondului Proprietatea in CA al Oil Terminal, a devenit presedintele consiliului in urma cu doar doua saptamani, cu sprijinul Ministerului Energiei, care controleaza Oil Terminal.

Matei va prelua conducerea executiva a societatii incepand cu 1 noiembrie, pentru un mandat de patru ani.

“In urma procedurilor de evaluare si intervievare a circa 20 de candidati (persoane fizice romane dar si straine), pe baza recomandarilor Comitetului de Nominalizare si Remunerare, Consiliul de Administratie al societatii a numit candidatul care a intrunit, cel mai bine, cerintele solicitate”, arata un comunicat al Salrom, conform News.ro.

Dumitru Matei a ocupat mai multe pozitii de management in companii din Romania. Intre 2012 si 2015, Matei a fost director general al Electroprecizia Sacele. Matei a fost membru al consiliul de administratie al Oil Terminal, propus de Fondul Proprietatea, iar de doua saptamani a devenit presedinte al CA.

Compania Salrom, monopolul productiei de sare din Romania, este controlata de statul roman, prin Ministerul Economiei, care detine 51% din actiuni,in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de 49%. Salrom a avut anul trecut o cifra de afaceri de 301,5 milioane lei si un profit net de 15,8 milioane lei. Compania numara circa 1.700 de angajati. Societatea Nationala a Sarii are sapte sucursale: Exploatarea Miniera Ramnicu Valcea si salinele Slanic, Ocna Dej, Ocna Mures, Targu Ocna, Praid si Cacica.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Platformă gratuită de promovare a micilor afaceri, lansată de studenți români
Setari Cookie-uri