Pentru a avea o societate mai informata si mai pregatita in caz de tragedie, IGSU organizeaza programe de voluntariat pentru cei care doresc sa se implice in activitatile sistemului de urgenta. Peste 700 de voluntari noi sprijina activitatea SMURD, atat in spital cat si in prespital, indiferent de pregatirea de baza pe care o au.

"Acesti voluntari vor aduce un plus de personal in interventie, indiferent ca isi manifesta aceasta dorinta in cadrul IGSU sau in cadrul spitalelor de urgenta. Dincolo de asta, acesti voluntari vor putea sa duca mai departe informatiile legate despre modul in care functioneaza sau trebuie sa functioneze sistemul de urgenta. Vor fi un vector de constientizare a populatiei asupra modului in care trebuie sa ne comportam cu totii in situatii de urgenta", a precizat Bogdan Oprita, medic primar medicina de urgenta SMURD.

"E o prezenta destul de eterogena, nu vorbim numai de o varsta de 16-18 ani, ci vorbim si de oameni maturi 30-40 de ani, care au dorit sa se implice in acest proiect pe care noi l-am lansat. A fost o selectie, toti trebuiau sa indeplineasca niste conditii, sa semneze un contract ca sa-si asume si o serie de obligatii, sa aiba parte si de o serie de drepturi", a adaugat Ovidiu Vasilica, seful IGSU.

Printre cei 700 de voluntari se regasesc asistenti medicali, profesori, studenti, chiar si elevi. Pentru inscrierea in voluntariat, doritorii sunt alesi dupa anumite criterii, trebuie sa aiba conditii favorabile din punct de vedere psihologic si medical, iar cei pana in 18 ani au nevoie de acordul parintilor. La sfarsitul concursului se face o selectie a dosarelor si sunt alesi cei mai buni.

Voluntarii vor lucra in echipe, vor avea rol, vor avea sarcini, vor lucra efectiv cu echipele de interventie. Un voluntar nu inseamna neprofesionist, un voluntar poate sa aiba pregatirea unui angajat, diferenta este ca o persoana face aceasta munca zi de zi fiind platita pentru asta, iar alta persoana gaseste timp liber pe care-l dedica societatii si vine mai rar, dar vine si face activitate de voluntariat, a precizat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Voluntarii SMURD vor putea sa-si desfasoare activitatatea in conditii de siguranta individuala avand echipamente noi de protectie donate de catre grupul KMG International.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri