Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) continua procesul de fluidizare a controlului pasagerilor la punctele de frontiera din aeroportul Otopeni, astfel ca, din aceasta saptamana, au fost deschise, pentru pasageri, patru noi porti de imbarcare, a anuntat miercuri compania.

Suplimentarea numarului de porti s-a obtinut prin reorganizarea si reconfigurarea unui spatiu de la parterul terminalului Finger.Prin punerea in folosinta a portilor, numerotate de la 20 la 23, pasagerii au un spatiu suplimentar de asteptare in zona de imbarcare de peste 700 metri patrati, conform News.ro.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti dispune acum de 42 de porti de imbarcare pentru pasageri. CNAB a anuntat miercuri ca au fost deschise pentru pasageri doua noi linii de control de securitate, pe fluxul de plecari, pentru a reduce timpul mediu de asteptare al pasagerilor.

Aeroportul International Henri Coanda, cel mai mare din Romania, s-a clasat pe locul patru in Europa, la categoria sa de trafic, dupa ritmul de crestere a numarului de pasageri in luna august, cu un avans de 17% in primele opt luni ale anului, pana la 7,138 milioane de pasageri.

Cresterea rapida a traficului pe cel mai mare aeroport al tarii a generat si nemultumiri in ultimele luni, din cauza aglomeratiei exagerate. Din 9 septembrie, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a deschis inca doua ghisee pentru politistii de frontiera, respectiv patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecari.

Citeste si:
Aeroportul Otopeni vrea sa rezilieze contractele cu furnizori
Seful Aeroportului Otopeni...

Noile masuri vin in sprijinul activitatii Politiei de Frontiera, care se confrunta cu aglomerarea punctelor de control, la orele de varf ale traficului aerian, potrivit CNAB. Pe Aeroportul International Henri Coanda au operat 37 de companii aeriene in prima jumatate a acestui an, care au transportat pasageri catre 92 de destinatii.

Anul trecut, pe aeroportul din Otopeni s-au operat in jur de 100.000 de aterizari si decolari, mai mult decat pe toate celelalte aeroporturi din tara luate la un loc.

Sursa foto: Girl at the airport window/shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si